Museum

I andre etasje (over butikken) finnes en samling av kulturminner med blant annet fullt utstyrt landhandel, kjøkken fra 1930-tallet, og stuer fra 50/60-tallet, gammel utedo, samling av gamle bilskilt fra alle USA`s stater, kaffekanner, matbokser og mye annet som skaper en avslappende og god atmosfære. Musèet er åpent i åpningstiden, og det er fri adgang. Hvis Dineren er full, er det muligheter for å kunne sitte på låven å spise.

LÅVEN

Låven

Innehaverne av Kortmans Lysfabrikk AS har samlet på gjenstander i mer enn 30 år fra ulike tiår fra 1900-tallet. Nostalgi er stikkordet for låven. Her finner du en unik atmosfære, og det er fullt mulig å nyte en rolig stund i vår 50-talls stue. Låven er åpen hele året, og fra 1. november til 23. desember skaper vi julestemning på låven vår med julepynt, gløgg, pepperkjeks og julemusikk.

Gas station

Gas station

Vi har bygd opp en bensinstasjon som har hentet inspirasjon fra gammel tidsepoke med amerikansk preg. Her er det mulig å nyte maten utendørs fra vår meny i sommerårstiden. Har du lyst på et tøft bilde av din bil med nostalgiske kulisser? Det har du mulighet til her.

Amcars

Amcars

Vi har en samling av gamle veteranbiler; 5 brannbiler (deriblant stigebil som er den eneste i landet), politibil, pickup 1959 Ford F-100), Cadillac og Oldsmobile (76-mod). Et bilmuseum er under utbygging, så snart vil bilene, i tillegg til mye annet, være synlig for publikum hele året. Det er heller ikke umulig at det blir flere amcars i samlingen etter hvert.